Huren


Centraal Wonen Kastanjehof

In Centraal Wonen Kastanjehof streven we naar een manier van wonen die individuele vrijheid combineert met onderlinge betrokkenheid. Iedere bewoner heeft een eigen, zelfstandige woning. De bewoners kiezen ervoor elkaar te kennen, elkaar op informele wijze te ontmoeten en gezamenlijke activiteiten te ondernemen.

Centraal Wonen: wel vrij, maar niet vrijblijvend

De bewoners zijn vanzelfsprekend betrokken en dragen hun steentje bij aan activiteiten en commissies. We dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van tuinen en gemeenschappelijke ruimten. Het bestuur zet beleid uit, de toewijzingscommissie (twc) organiseert informatiedagen en selecteert toekomstige bewoners. De beheercommissie draagt zorg voor een goed gebruik van de Bolster, onze grote vergader-, feest- en activiteitenruimte. De Kastanjehof heeft een bewonersvereniging. Wie een woning huurt, is automatisch lid van die vereniging. Drie keer per jaar is er een algemene ledenvergadering (alv), waar belangrijke beslissingen genomen worden. Het bestuur en de commissies voeren allerlei taken uit en nemen dagelijkse beslissingen. Op de alv wordt het beleid bepaald en worden beslissingen hieraan getoetst. Ook worden er allerlei praktische zaken die iedereen aangaan besproken. Het is gebruikelijk dat veel bewoners hier van zich laten horen.

Ligging

Het Centraal Wonen Project Kastanjehof ligt tussen de St. Annastraat (ter hoogte van het Radboudziekenhuis) en de Hatertseweg (achter de Lourdeskerk). Het project is met de auto te bereiken via de Kastanjelaan en met de fiets ook vanaf de Akkerlaan, via het Akkerpad, of via het pad langs restaurant “Valdin” vanaf de St. Annastraat.

Woningen

Alle woningen zijn uitgerust als complete woningen, dat wil zeggen:

  • een woonkamer met open keuken
  • een badkamer
  • een toilet
  • een berging
  • balkon of terras
  • twee, drie of vier slaapkamers.

In de tabel hieronder staan alle soorten woningen nog eens vermeld:

TABEL

AantalSoort woningGeschikt voorHuurtoeslag mogelijk?
31Appartement 2 slaapkamersHuishouden van 1 of meer personenJa
6Appartement 3 slaapkamersHuishouden van 2 of meer personenJa
3Appartement 4 slaapkamersHuishouden van 3 of meer personenJa
17Appartement 2 slaapkamers op begane grondMensen met medisch urgentie. Mensen van 55 jaar en ouder. Huishoudens met kinderenJa
5Eengezinswoning zonder koepelHuishouden van 2 of meer personenJa
2Eengezinswoning met koepelHuishouden van 3 of meer personen (w.o. kinderen)Ja
1Hoekhuis met koepelHuishouden van 3 of meer personen (w.o kinderen)Ja

De huurprijs begint bij € 640,- (voor een 2-slaapkamerappartement). Dat bedrag is inclusief:

  • contributiekosten
  • lidmaatschapsgeld voor de bewonersvereniging
  • een internetaansluiting via glasvezel.

Elk huishouden betaalt bij toetreding tot het project eenmalig een bedrag van € 272,27. Dit inleggeld is een renteloze lening aan de bewonersvereniging, die bij het beëindigen van de huur wordt terugbetaald. Bij de oprichting van het project is dit inleggeld gebruikt om de eerste inventaris van de gemeenschappelijke ruimten te bekostigen.

(Laatste wijziging: maart 2019)

Gemeenschappelijke ruimtes en binnenterrein

Het Centraal Wonen Project Kastanjehof heeft een grote ontmoetingsruimte: de ‘Bolster’, geschikt voor 50 tot 60 personen. Deze ruimte wordt verhuurd aan derden en kan door bewoners kosteloos gebruikt worden.

Daarnaast zijn er:

  • vier gemeenschappelijke woonkeukens
  • drie wasmachineruimtes
  • een logeerkamer met twee éénpersoonsbedden
  • een badkamer met ligbad
  • een fitnessruimte
  • een bibliotheek
  • een klusruimte

Bovendien kunnen de bewoners de aanliggende tuin als gemeenschappelijke tuin gebruiken. Het middenterrein -de hof – is door de Gemeente Nijmegen als openbare ontmoetingsruimte ingericht met een speelveld met daarop enkele speeltoestellen en een bestraat speelvlak met een basketbalpaal. In het midden van de hof staat een kastanjeboom om het geheel af te maken.

Bewonersorganisatie

Bij de opzet van dit woonproject is gekozen voor het uitgangspunt van de ‘Woonbuurt’, waar ieder zijn/haar eigen zelfstandige woning heeft, maar waar mensen er bewust voor kiezen om elkaar te kennen, elkaar in onder andere de gemeenschappelijke ruimten te ontmoeten en gemeenschappelijke activiteiten te ontplooien.

De bewoners van de Kastanjehof organiseren verschillende activiteiten, waaronder gezamenlijke maaltijden, een wekelijkse vrijdagmiddagborrel, volleybaltoernooi, gezamenlijke werkdagen in de tuinen, een jaarlijks feest, Paas- en Kerstbrunches, filmavonden, en een onderlinge dienstenbank. Deze activiteiten vallen of staan door de inzet en het initiatief van de bewoners zelf.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk eerst even bij de meest gestelde vragen.

Interesse om bij ons te wonen?

Schrijf je dan snel in en kom eens een kijkje tijdens op een informatiesessie op de Kastanjehof!